četvrtak, 11. travnja 2013.

Protekla dva fashion week-a u Zagrebu (iliti što sam ja zapazila na revijicama)

Ne volim kad dođem s nekog događanja listat po komentarima i slikama na netu ili novinama te blogovima prije nego se podsjetim šta mi je na onako prvu ostalo u sjećanju.
Zapisala sam ovo u mobitel još na revijama i na putu nazad pa vam to iznosim kao moje highlights :)Pavle Aleksić

Romantično,nježno,ženstvaenodecentno,prilagođeno,spušteno na zemlju i prava Victoria Beckham, po mom mišljenju,bez kopiranja Victorie Beckham,jer bi ove komade i ona sama, vjerovatno, uvrstila u svoju ljetnu liniju i nije ih, kao, po mom mišljenju u pogledu lei lou već izmislila Victoria Beckham.Marina Design

i slušalice u ušima; po meni bez vizije nečeg konkretnog ili me jednostavno nije dovoljno inspiriralo.
Određene inovacije u krojevima, ali ne mogu se oteti dojmu da je nedovršeno ono što nam je htjela reći.
Envy Room

je počeo nešto zanimljivo da sam zaustavljala dah kod svake nove pojave, reljefne suknje i bluze su mi bile idealan početak nečega što na kraju nisam dočekala, pa je ideje prema kraju nestalo. Zamjenili su je njihovi provjereni, meni pomalo dosadni krojevi i ideje.
Voljela bih da su ustrajali u ideji sa vezovima jer bi to sigurno, u tom slučaju, bila zapaženije, ako ne najnošenija kolekcija sezone. Iako mi je poslije toga njihova kampanja oduzela dah.
prvo par sa revije:


a onda par iz kapanje tj.lookbooka koji je izašao poslje (prva pomisao mi je bila da imaju bolje stiliste od kreatora):


Morana Krklec

je rasparala Zarinu kolekciju, sašila je podrugim krojevima i dodala, po mogućnosti, materijala gdje god je znala i mogla.Kad se u globalu sjetim revije nemam nekih negativnih kritika osim što mi se materijali nisu sviđali,ali imam problem s time što mi komadi nisu ostali u sjećanju previše, a to je nekako najgore za dizajera zar ne?
Dodala je još koji zaštitni znak B.Donassy (pa je ova brže bolje pohvalila kolekciju,naravno) dok je ona na svojoj reviji "ubila" make up-om i frizurama.Svidile su mi se i siluete, jednostavno upečatljivo i mogla bi je gledati još dva sata da je revija trajala.Jovana Marković

je "pokupovala" par ideja, ali izvedbom mene apsolutno oduševila i pokazala slovenskim dizajnerima da igra siluetom nije igra lego kockicama i da žene vole svoj oblik tjela.


 moram još ubaciti melem za oči B.Donassy:

i par komada za kojima bih odmah posegnula:

Ana Maria Ricov:

Aleksandra Dojčinović:


Cro a Porter sam pogledala neke izvještaje i imala namjeru pokazati vam svoje najdraže komade, ali kako trenutno nemam solidan aparat nadala sam se pronaći slike na netu.Uskoro SAM odustala, jer je smiješno koliko malo materijala i slika je dostupno na internetu, a ako se ne varma samo jedan od dizajnera je izdao svoj lookbook, pretpostavila sam kako im se vjerovatno super prodaju kreacije pa ih nije potrebno ni pokazivati, ni promovirati (poslala sam par upita za lookbook-ove i slike pa evo dolje pogledajte koliko sam toga dobila.) Nadam se naknadno vas o tome izvjestiti. Ovo su moja skromna razmišljanja i opažanja bez uljepšavanja.
Samo da još nadodam da je sjajno koliko se u hrvatskoj ulaže u modu i koliko se ista obožava, mislim da su ovi i slični modni događaji postavili solidne temelje svim novim nadahnutim i kreativnim ljudima koji bi se htjeli uključiti,a da ne spominjem kako blogeri kao prepoznati ljubitelji mode uvijek imaju ulaznice na takva događanja što je stvarno za svaku pohvalu.
Jedino neko okvirno moje zapažanje jest da bi trebalo biti više mladih novih dizajnera jer "stari" ne pokažu uvijek sve što znaju.

Broj komentara: 16:

 1. potpuno se slazem sa tobom.


  xox
  bloisfashion.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. That long metallic skirt is GORGEOUS

  xo Ashley
  thetiniestfirecracker.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Puno toga mi se svidelo u ovom postu!!
  Pogotovo slika broj tri!! :)

  Hvala na komentaru!!

  OdgovoriIzbriši
 4. Super post,bravo!
  xx
  B.
  http://www.beeswonderland.com/

  OdgovoriIzbriši
 5. Great collections!
  Nice blog, what about following each other on GFC,, Bloglovin or Facebook?

  xx Karolina
  CARAMODE

  OdgovoriIzbriši
 6. What lovely fashions! I am digging the makeup as well

  -Nico

  www.SatinANdSalt.com

  OdgovoriIzbriši
 7. great post!would you like to follow each other?
  flw me on gfc&bloglovin and tell about this!
  Be sure I’ll flw back)
  http://mooreann.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 8. Your blog is so amazing. Do you want to follow each other? http://fashionandstyle33.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši