četvrtak, 16. veljače 2012.

Fashion Police: Dodela nagrada Grammy 2012

Evo i Grammyja poslje Bafta-e. malo kašnjenje ali ispiti i predavanja su uzeli maha! cmok!

Zvijezda je rođena

Ove godine je na dodjeli nagrada Grammy bilo toliko dugih toaleta da je ova dužina do koljena kod Korin Corinne Bailey Rae bila pravo malo osvježenje. Nabori u haljini dizajnera Christiana Siriana su zabavni i otkačeni, baš ono što se traži za ovakvu dodjelu nagrada. Skupa sa ovom ludom frizurom i fenomenalnim štiklama, Korin je bila prilično zapažena na crvenom tepihu sinoćne dodjele.

Slatka Korin je bila jedna od većih zvjezda crvenog tepiha

Najbolje poboljšanje

Je li ovoJessie J? Obično ova pjevačica pokušava nadmašiti Lady Gaga i Nicki Minaj svojim ludim stajlingom i hvala bogu da je prestala s tim. Ionako nikad nije pobjeđivala u tim bitkama. Pjevačica hita “Do It Like a Dude” ovaj put se pojavila u elegantnoj haljini sirena kroja od Juliena Macdonalda, a priznala je da se osjeća pomalo kao disco kugla. Smješno nam je da se čudno osjeća u normalnoj odjeći, a ne u svojim čudnim kostimima koje je do sada nosila. Preporučamo joj da sljedeći put na sebe stavi ono što joj se čini najčudnijim i najluđim

Džesi Džej po prvi put vidimo u elegantnom normalnom izdanju

Zna se ona i sama zabaviti

Ovo je bila godina Kelly Rowland i to ne samo zbog uspješnih hitova, nego i zbog toga što napokon više nije stalno uz Beyonce, pa je sad malo i ona u centru pažnje. Na crvenom tepihu je zasjala u ovoj uskoj prozirnoj haljini boje breskve od Alberte Feretti sa srebrenim ukrasima na topu. Nikako, ali nikako ne smijemo izostaviti savršeni veliki koktel prsten od Lorraine Schwartz koji joj je krasio ruku. Da se nas pita, imao bi svoje posebno sjedalo na dodjeli.

Kelly Rawland napokon izlazi iz sjene svoje prijateljice i izgleda sve bolje i zapaženije na crvenom tepihu

Ne volimo kad odlazi, ali je volimo gledati kako odlazi

Carrie Underwood je obukla fudbalerku među haljinama; poslovno i ozbiljno sprijeda, a “spremna za party” od straga. Skratili bismo rukave na ovoj haljini možda na tričetvrt dužinu, ali smo njom prilično zadovoljni. Kreator je Gomez-Gracia i šljokičasti materijal je fenomenalno izgledao na crvenom tepihu, a Keri ima fantastičnu figuru.

Haljina koju je nosila Kerry već je viđena, ali ne i dosadna

Mali crveni jahač

Nicki Minaj je došla u prevelikom crvenom plaštu od Versace Atelier-a iz kojega je jedva provirivala i to u društvu lažnog pape. Na plaštu je imala ogromni logo Versace-a i nikako nismo uspjeli prokužiti šta je htjela poručiti? U modnom smislu pohvalili bismo je da ocjenjujemo između nekoliko jahača smrti, inače ovako uz toliko fantastične mode na sinoćnoj dodjeli, nismo uopće htjeli zadržavati dugo pogled na njoj. Što sve ta cura neće uraditi da bi privukla veću pažnju od Lady Gaga?

Niki opet viče da je gledamo

Jedna od najljepših

To je sinoć svakako bila pjevačica Adele koja je u ovoj haljini Armani osvojila nagrade u svim kategorijama za koje je bila nominirana. Vidno mršavija, sa svojom uobičajenom natapiranom frizurom (za koju provjereno zna da joj fantastično stoji) i sa najboljim make-up-om te večeri zaslužila je da bude na svim naslovnim stranicama u prvom planu.

Zlatar Harry Winston se pobrinuo da Adel sija još i više te večeri

Sav taj sjaj

Drago nam je da je i Taylor Swift napokon izašla iz svojih sigurnih modnih odabira i odlučila se za ovu zlatom izvezenu haljinu od Zuhair Murad-a. Pjevačica je sa svojim singlom “Mean” već i prije dodjele dobila nekoliko nagrada pa je bila izuzeto dobro raspoložena za poziranje, iako vidimo da se na visoki ovratnik još privikava. Super da je probala nešto novo, ali pjevačica izgleda ne zna kad treba biti zakopčana, a kad ne i haljinu bismo radije vidjeli na nekome starijem i s oblinama.

Tejlor u drukčijem izdanju je podizala obrve

Prevelika očekivanja

Kako nadmašite pojavljivanje u jajetu od prošle godine? Ne nadmašite! Lady Gaga se na crvenom tepihu nije ni pojavila nego je ušla odmah u teatar gdje se održavala dodjela. Izbjegavši crveni tepih nije izbjegla i svoj drama faktor, jer se pojavila u prozirnom kostimu/haljini od Versace-a, lica prekrivenog veom i sa zlatnim štapom u ruci. Da je u pitanju bilo tko drugi rekli bismo da je pretjerano, ali kad je u pitanju Gaga koja tuguje za Whitney Houston zapravo je baš pogođeno.

Gaga uradi uvijek neočekivano

Katy i njen pokušaj osvete

Kažu da se bivšima najbolje osvećujemo kad izgledamo dobro, pa evo istog pokušaja kod Katy Perry. Htjela je izgledati elegantno i uzvišeno, a dobili smo čudno i staro. Ova haljina ne radi ništa dobro njenoj figuri, pogotovo ovako bez pravilnog grudnjaka, a ova boja i linija dekoltea je za puno starije dame od Kejti. Sa toliko staža na crvenom tepihu već bi trebala razlikovati klasične krojeve i krojeve za određene dobi. Ono što nas je ostavilo bez daha su njen make-up i frizura (kojoj ćemo previditi boju).

Kety slavi razvod i odlučna je udati se za zrelijeg gospodina

Inspirirana filmom

Rihanna se pohvalila da je sama dizajnirala svoju haljinu, uz malu pomoć Armani-a, i da je bila inspirirana likom Michelle Pfeiffer u filmu “Lice sa ožiljkom” (Scarface). “Seksi i pomalo gangsta” i uspjelo joj je izgledati fenomenalno. Jedino oko čega se nećkamo je njen zaštitni znak, njena kosa. Možda bi bolji izbor bio da ju je skupila u glatku pundžu, ali RiRi ne bi bila ona bez svog zaštitnog znaka.

Zapanjujuće elegantna Rihanna

Vrišteće prozirno


Bakica-donje rublje i Grammy nikako ne idu skupa, ali ako ovo itko može isfurati to je Fergie. Htjela je ovom haljinom podržati dragu joj liniju Jean Paul Gaultier Haute Couture, osim što su iz iste odmah poručili kako rublje nije poslano uz haljinu. Tako ti je to kad pomažeš Fergi, ali još uvijek ima podršku Judith Leiber koja joj je poslala torbicu, nakita Neil Lane i obućarske kuće Walter Steige. Nadamo se! Dok bismo na njoj u ovoj prilici preferirali manje donje rublje ili bar druge boje, navijamo za divan dizajn haljine koji joj idealno stoji, a pogotovo za jarku boju tako stvorenu za Grammy.

Fergie je bila zvijezda večeri u ovoj haljini

wannabemagazin.com

Broj komentara: 12:

  1. Adele, Jesse J. i Taylor su najbolje obucene po mom misljenju! :)
    Fergie mi je presmesna kao i Gaga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zapravo ako netko može proć sa ovom bojom u kombinaciji s uzorkom to je Fergie, ali nije mi ovako prošlo nikako.

      Izbriši
  2. gorgeous!!!!

    www.aroundlucia.com
    www.aroundlucia.com

    OdgovoriIzbriši
  3. loved the first outfit
    and rihanna!
    but nicky minaj
    is ridicolous!

    GIVEAWAY on my blog:

    http://ontomywardrobe.blogspot.com/2012/02/cupcake-ring-giveaway-by-vipi-creation.html

    GIVEAWAY on my blog:

    http://ontomywardrobe.blogspot.com/2012/02/cupcake-ring-giveaway-by-vipi-creation.html

    GIVEAWAY on my blog:

    http://ontomywardrobe.blogspot.com/2012/02/cupcake-ring-giveaway-by-vipi-creation.html

    OdgovoriIzbriši
  4. konačno se Tejlor izvukla iz onih haljinica:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Thank you so much for your lovely comment :)

    Great post...love rihanna dress!


    xo,
    themagicstyle-by-nari.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. i dont understand your language, but i can write one thing: adele is soooo beutiful!<3

    xoxo,
    http://myblondhair.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Adele je prosto savršena u ovoj haljini, neverovatno kako joj lepo stoji i ističe šta treba.
    Rihanna mi se recimo uopšte ne sviđa, vulgarno mi je ono, i nova boja kose joj uopšte ne stoji :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Beautiful dresses. they look all amazing <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Great dresses!

    http://reveriesauvage.blogspot.com/2012/02/come-viaggiare-in-perfetto-stile-sex.html

    OdgovoriIzbriši
  10. So many great looks! Gaga & Rihanna shone for me!
    See you soon,
    Love Flower Show
    XO

    OdgovoriIzbriši