ponedjeljak, 26. rujna 2011.

Mango za jesen 2011

počela sam vas maltretirati wish listom.
evo za početak.....
nisam vidila u kojim bojama sve ima,ali nemam ništa protiv bijele.
remen je već tu!!




 Cijena: 380 kn

utorak, 20. rujna 2011.

Rimember the summer!!!!

Na ovaj kišni dan uhvatila me malo sjeta za ljetom pa sam pregledavala slikice u arhivi i mislim si zašto ih,na kraju krajeva, ne bih podjelila s vama. Sigurna sam da ćete ih pregledavajući,sjetit se vrućina.Nemojte me krivo shvatiti, volim i romantiku jeseni,pogotovo one žute sjetne dane sa šarenilom na svakom koraku,za mene je to najljepše vrijeme za šetnju,još ako je i ugodno društvo tu...
Uostalom, obećavam od sada da ćemo se češće viđati....

 
 
 
 
 
 
                 :*     

ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Emmy 2011

  Ono što je za filmsku industriju nagrada Oskar, to je Emi nagrada za televiziju. Osim nominovanih, najveću pažnju izazivaju toalete, tačnije poznate žene u njima, koje često bace u senku i dobitnike. Dodela je održana sinoć, tj. noćas po našem vremenu, tako da je pred vama izuzetno svež izveštaj sa crvenog tepiha.

Ove godine pobedile su crvene haljine, čipka, kao detalj i top haljine. Neke zvezde prijatno su nas iznenadile, neke razočarale, ali sveukupni utisak je da se ove godine niko nije obrukao, kao i da minimalizam nikada neće postati sastavni deo crvenih tepiha.


 Zvezda serija “Vampire Diaries”, Nina Dobrev (Nina Dobrev) pojavila se među prvima na dodeli nagrada Emi, u jarko crvenoj haljini Donna Karan Resort 2012. Elegatna haljina propraćena je dostojnom fruzurom i dijamantima, što je Nini odezbedilo visoko mesto među najbolje obučenim ženama, iako je prekršila pravilo – ne crveno na crvenom tepihu!


Džejma Mejs (Jayma Mays) u pink haljini iz prošlogodišnje kolekcije kuće Zuhair Murad savršeno se uklapa uz njen ten, ali model isuviše podseća na maturske haljine iz 80-ih. Ružičasta torbica Swarowski Party Time nije smela da bude identične boje kao haljina, naprosto se stopila.


Lea Mišel (Lea Michele) jeste još jedna zvezda crvenog tepiha u crvenom. Izabrala je haljinu kuće Marchesa i Roger Vivier salonke. Kosa se jednostavno ne uklapa uz ovakvu večernju haljinu, a zvezde serije “Glee” definitivno mora da nauči da pozira.


Džulija Stajls (Julia Stiles) u haljini boje lavande koju potpisuje Georges Hobeika, iz jesenje kolekcije, izgledala je potpuno magično. Srebrni nakit i pismo tašna cvetnog dezena razbili su moguću monotoniju, a jedina zamerka je brus, ustvari, nedostatak istog.




Kler Dejns (Clare Danes ) je jedna od svjetlijih točaka večeri. Ona je uvijek osvježenje iako je iz godine u godinu vidimo na istom crvenom tepihu. Kler uvek pogodi  boju haljine, pripadajući nakit, frizuru, a ove godine nas posebno iznenadila lijepim make up-om i, iako ne uspijevamo odgonetnuti što je dizajner Oscar de la Renta uzorkom haljine htjeo reći, za Kler nemamo nikakve zamjerke.



 Možda i najveću pažnju je izazvala Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) u neobičnoj kreaciji modne kuće Pucci i sandalama Roger Vivier. Gvinet voli da eksperimentiše i svakako je imala puno pogodaka i promašaja, a ovog puta ćemo vama ostaviti da odlučite da li je ova kreacija hit ili ne, jer svakako ne ostavlja ravnodušnim. Ako ništa drugo, pokazala je da je u savršenoj formi.


Kejt Vinslet je još jedna dama u crvenom, koja je definitivno obeležila ovogodišnje dodeljivanje nagrade Emi. U haljini Elie Saab Resort 2012, Kejt nije želela da rizikuje. Ovog puta se to isplatilo, pa se iskupila za tragičnu red-capret kombinaciju sa filmskog festivala u Veneciji, o kom smo pisali ranije. Frizura gospođe Vinslet definitivno je pravi pogodak, a diskretni dekolte samo još jedan plus.


Evan Rachel Wood pojavila se u Elle Saab haljini i Fred Leighton nakitu sa gotovo istom frizurom kao i Kate Winslet te Ferragamo štiklama. Haljina je savršeno isticala njenu vitku figuru i bila pun pogodak, što za frizuru ne bismo rekli jer je u kombinaciji s ovim make up-om prilično naružila glumicu.

Za koju od njih dvije biste rekli da je starija? Evan ili Kejt, koja je ove godine izgleda odlučila svima nam pokazati što sve botoks može.


Prelepa glumica Keri Vašington (Kerry Washington) u haljini sa potpisom  Zuhair Murad, izgledala je božanstveno. Istovremeno elegantna i seksi, rešila je da u crvenoj bude od glave do pete i naš je favorit za najbolje obučenu damu ovogodišnje dodele prestižne nagrade.


Pojaviti se u haljini BCBG na jednom ovakvom crevnom tepihu, deluje razočaravajuće i smešno. Boni Bentli (Bonnie Bentley) je slobodno mogla da preskoči tepih i ode pravo na žurku. Mada joj se mora priznati da je kompletan asesoar odlično uklopljen uz haljinu.


Možda nije bilo nijedne zvezde sa ovih prostora, ali jedna zvezda nosila je haljinu Roksande Ilinčić iz jesenje kolekcije. Dajana Argon (Dianna Agron) blistala je u kraljevskoplavoj haljini naše kreatorke, diskretno našminkana i sa detaljima u crnoj boji, koji se presijavaju.



Hajdi Klum (Heidi Klum) zna kako da privuče pažnju, a da ne izgleda vulgarno. U haljini Christian Siriano , sa zalizanom kosom i mužem, Silom (Seal) pod rukom, Hajdi nije pokupila glasove modnih kritičara, ali je defitivno primećena. Njen TV šou “Project Runway” nominovan je u kategoriji Outstanding Reality Competition Program, a dizajner haljine je upravo pobednik te emisije. A cipele? Naravno Christian Louboutin.


Ket Dilej (Cat Deeley) je gotovo uništila kompletan outfit braon tašnom sa zmijskim printom, koji deluje teško na paperjastu haljinu Monique Lhuillier. Njen zaštitni znak je kosa koja izgleda pomalo neuredno, a savršeno se uklopila uz top haljinu, sa srebrnim i zlatnim detaljima.


Kejti Holms (Katie Holmes) u plavoj haljini iz kolekcije Calvin Klein i cipelama Pierre Hardy, izgledala bi kao da joj je mesto na dodeli prestižnih nagrada, samo da se malo potrudila oko frizure. Ovako, deluje kao da je u minut do dvanaset rešila da se ipak pojavi, ili je jednostavno ćerka bila zadužena za taj deo Kejtinog stajlinga.



Sarah Hyland bila je jedna od očekivanijih te večeri jer je zbog popularnosti “Modern Family” postala nova holivudska it-girl. Pojavila se u Christian Siriano haljini koju je sama pomogla dizajnirati i Lorraine Schwartz nakitu. Sve je nasmijala oponašajući poziranje Lee Michele, a nas je još jednom kupila smislom za modu. Možda se mogla pojaviti u cipelama tamnije boje kako se na bi toliko isticale, ali to u svakom slučaju nije utjecalo na cjelokupni dojam. Boja haljine od muslina bila je vedra i  razigrana te potpuno primjerena njenim godinama. Drago nam je da nije podlegla najnovijem holivudskom trendu po kojem se mlade glumice oblače prestaro za svoje godine.


Christina Hendricks obukla je haljinu dizajnerice Johanne Johnson koja inače radi vjenčanice. Hendricks je sama priznala da je jedino tu haljinu htjela i da je nju jedinu i probala za ovu prigodu točnije da se nikad nije osjećala ljepše i elegantnije. Mi se apsolutno suprostavljamo toj tvrdnji jer nam cijeli izgled djeluje pomalo nedorečeno, a Christina je svakako imala i boljih dana. U svakom slučaju drago nam je da nas nije i ovaj put počastila gigantskim dekolteom nego je išla na malo suptilniju verziju, na “Christina Hendricks suptilniju verziju”. Najljepše na njoj je bio vintage nakit i torbica, a sa frizurom smo već naučili da Christina rijetko griješi.


Zoe Deschanel ne voli duge klasične toalete, niti smo je ikad vidjeli u sličnoj pa nas je i ovaj put počastila razigranom pink tri-četvrt haljinicom Monique Lhuillier. Djelovala je izrazito elegantnom i isticala se u hrpi jednoličnih haljina čije vlasnice iz godine u godinu ne uspjevaju skužiti kako ovakav jedinstveni stil uvijek pobere lovorike. U color-block stilu stavila je crvenu mašnu u ulozi remena,što joj je bilo po našem mišljenju potpuno suvišno, jer nam se boje nikako nisu uklopile skupa, a nije izbjegla ni probleme s frizurom čiju definiciju nismo uspjeli odgonetnuti




Juliana Margolis, inače poznata po besprijekornom izboru kad je o ovakvim prigodama riječ, ovaj put je razočarala pojavivši se u Armani Prive haljini iz prošlogodišnje kolekcije čiji dizajn i boja su nam više “na vrh glave”. Nešto što je hit jedne sezone siguno neće biti hit za godinu dana. Ova blijedo srebrena boja se nikako nije isticala među vetrenim nijansama ove godine kao što je to bio slučaj prošle, kad su crvenim tepihom defilirale uglavnom tamne nijanse.


Uvijek elegantna Julie Bowen je pogodila i ovaj put. Prekrasna crna Oscar de la Renta haljina upotpunjena Niel Lane nakitom mamila je uzdahe, a nama najljepše je bila njena nepretenciozna frizura.



Sophia Vergara je također pribjegla trendu crvene boje koja svakoj latino curi, već dobro znamo, savršeno pristaje. Pojavila se u Vera Wang preuskoj, ali prekrasnoj haljini u kojoj se jedva micala, ali ionako znamo da su slike te koje će obići svijet tako da joj dajemo najvišu ocjenu radi uloženog truda.





Kelly Osborne nas je pomalo razočarala izborom jer je, kad je moda u pitanju, Kelly u zadnje vrijeme prava “odlikašica”. Haljina je korektna, ali samo to. Nismo oduševljeni ni bojom,a pogotovo ne izborom nakita, dok je sa frizurom Kelly ovaj put potpuno fulala, što nije slučaj sa Minkom Kelly koja je zablistala u modroj toaleti, i ne nalazimo joj niti jednu zamjerku osim što je zaboravila čiju haljinu nosi.

Milicin i moj tekst za  wannabemagazine.com

nedjelja, 18. rujna 2011.



DOVE FASHION.HR spring-summer 2012
29. rujna – 01. listopada 2011.
ČETVRTAK 29. rujna 2011. 20:00
IK STUDIO
Martina Felja
AMDS by ALDUK
Ivica Skoko
PETAK 30. rujna 2011. 20:00
AMR for Bambi
BAMBI by ZIGMAN
Aleksandra Dojčinović
Mischel Benoni
Adela Kliškić i Nikola Barbir
HERA by Robert Sever
NEDJELJA 01. listopada 2011. 20:00
Branka Donassy
RIO MAN COLLECTION by KLARIĆ
RIO WOMAN COLLECTION by MRVOŠ
eNVy room
ADDITIVE COLLECTION - ARENA add GALAŠ
Martina Felja za DOVE
jedva čekamo!!!


„Inspiracija za moju kolekciju su ˝Pirati sa Kariba˝i sastojat će se od dnevnog i večernjeg asortimana. Biti će upotpunjena jakim stylingom koji će istaknuti najbolje od ženskog tijela. Sama tema vrlo je zabavna i dopušta određene novosti u tipičnom Felja dizajnu…“ - Martina Felja, ČETVRTAK 29. rujna 2011. 20:30, Dove Fashion.hr, zagrebački Velesajam

subota, 10. rujna 2011.

Kampanja eNVy room jesen/zima 2011./2012.

   Danas je otkrivena i nova kampanja modne kuće eNVy room za sezonu jesen/zima 2011./2012.
Vedrana Linardic je zastitno lice,
"Sa Vedranom smo već surađivali dva puta. Još 2008. godine bila je zaštitno lice naše kolekcije za proljeće/ljeto a ove godine možemo reći da da nam je obilježila cijelu 2011. Bila je zaštitno lice eko vrećica koje smo dizajnirali za Konzum, a sada je i zaštitno lice ove nove kolekcije. Vedrana je punokrvna ljepotica u svakom pogledu" - izjavili su eNVy room.
Kampanja je snimana na tvrđavi Klis.
Kolekcija za jesen/zimu 2010/2011 prikazana na Dove Fashion.hr-u u ožujku, inspirirana je španjolskom kulturom, toreadorima, pikadorima i matadorima, flamencom, strastvenom i  senzualnom mediteranskom ženom i njezinom religioznošću. Fotografiju je radila Jelena Balić, dok je make up djelo Višnje Lokas.
Oduvijek mi se svidjo njihov dizajn i iako nisam ljubitelj spanjolskog pretjeranog,zapravo prenaglasenog stila uspijeli su to napraviti da bude oku ugodno.
evo kako bi trebala izgledati mrsava latina >